Служба за општу ортопедију - Женско I


Начелник:


Главна сестра:

  • Јелена Микулетић

 

Активности Одељења

Одељење је намењено лечењу пацијената оболелих од дегенеративних обољења великих зглобова, пацијената са спортским повредама, траумом коштано-зглобног система као и лечењу пацијената код којих постоје зглобне афекције настале као последица системских обољења (Реуматоидни артритис, Системски лупус еритематосус).

Медицинске услуге које се примарно обављају подразумевају:

    • Уградњу вештачких зглобова кука, колена и рамена (како примарним тако и ревизионим имплантатима)
    • Лечење свих врста прелома и њихових последица
    • Лечење инфекција које захватају коштано-скелетни систем
    • Артроскопске процедуре и интервенције на великим зглобовима, као и непосредну постоперативну (рану) рехабилитацију

Одељење располаже са 40 лежајева, од чега су два једнокреветна апартмана, а поседује и собу за изолацију пацијената са инфекцијама.

Захваљујући дугогодишњем искуству и великом успеху у области алоартропластичне хирургије, оперише се велики број страних држављана из региона (Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска…).

Служба се бави научно-образовним и истраживачким активностима које подразумевају обављање праксе и менторских активности у оквиру различитих специјализација (ортопедија са трауматологијом, ургентна медицина, физикална медицина и рехабилитација, медицина спорта и друго). Обављају се практичне вежбе наших и страних студената, из предмета Основи клиничке праксе и Хирургије, за студенте медицине, као и за специјализанте и студенте постдипломских студија. Осим тога у служби се спроводи и практична настава за ученике Медицинске школе, Високе спортске и здравствене школе струковних студија и Високе здравствене школе струковних студија.

Лекари одељења чланови су Српске Ортопедско-Трауматолошке Асоцијације, Удружења за алоартропластичну хирургију и Удружења за хирургију рамена и лакта. Поједини лекари чланови су и међународних асоцијација и удружења. Редовни су учесници на међународним и домаћим конгресима као предавачи, а имају и велики број објављених радова у међународним и домаћим часописима из области алоартропластичне хирургије.

Визија даљег развоја одељења је пружање нових услуга из домена артропластичне хирургије и трауматологије као и усавршавање досадашњих, како би резултати лечења били додатно побољшани, а здравље пацијената унапређено.

 

 

Оперативни дани: Уторак, среда (пре или после подне), четвртрак (пре подне и после подне), петак (пре подне) субота и недеља (страни држављани)

Рад у амбулантама:  Понедељак 8.30 - 13.00h

Посете пацијентима: Сваки радни дан 15 - 16.00h, суботом и недељом 14 -16.00h