Служба за дечију ортопедију и трауматологију


Начелник:


Главна сестра:

  • Наталија Славковић

 

Активности Одељења

Служба за дечију ортопедију и трауматологију је специјализована за дијагностику, лечење и рану постоперативну рехабилитацију деце са конгениталним малформацијама и развојним деформитетима горњих и доњих екстремитета, као што су развојни поремечај кука, аномалије зглоба колена као и конгениталне аномалије стопала (конгенитални еквиноварус стопала, метарзус варус, плановалгус, кавоварус).

Такође се спроводи лечење последица неуромишићних обољења (церебрална парализа, Морбус Шарко-Мари-Тут, артрогрипоза, мишићна дистрофија, спастичка одузетост екстремитета, мијеломенингокела).

На одељењу се спроводи лечење јувенилне остеочондрозе кука (Морбус Легг-Цалве- Пертхес), те акутне и хроничне епифизиолизе главе бутне кости. Такође се на одељењу спроводи лечење свих врста повреда и тумора коштано-зглобног и мишићног система. Такође се оперише и велики број пацијената из земаља региона са повредама и обољењима коштано-мишићног система.

У склопу службе се спроводе образовне активности које подразумевају обављање праксе у оквиру специјализација као што су ортопедија са трауматологијом, дечија хирургија, физикална медицина и рехабилитација, медицина спорта. Обављају се вежбе, колоквијуми и испити за студенте Медицнског факултета.

Капацитет одељења је 42 постеље за старосну доб пацијената до 18 година, уз присуство пратиоца за малу децу и хендикепиране пацијенте.

Захваљујући дугогодишњој сарадњи са предшколском установом ''Чика Јова Змај'' и основном школом ''Dr Драган Херцог'' из Београда, предшколска деца су укључена у целодневни рад са васпитачима, а деца школског узраста имају организовану наставу на одељењу.

 

 

Оперативни дани: Понедељак (пре подне), уторак (пре или после подне) и петак (пре подне), субота (страни држављани)

Рад у амбулантама:  Четвртак 08 - 14.30h

Посете пацијентима: Сваки радни дан 15 - 16.00h, суботом и недељом 14 -16.00h