Обавештења за пацијенте о мерама здравствене заштите током пандемије COVID-19

  • На самом улазу у Институт се спроводи тријажа - мерење температуре, узимање података и увид у медицинску документацију.
  • Обавештавамо вас да на преглед, пријем или интервенцију дођете највише 30 минута пре заказаног времена. Уколико дођете пре тог времена нећете бити у могућности да уђете у Институт.
  • За време боравка у Институту обавезно је поштовање свих прописаних мера заштите: ношење маске (преко уста и носа) као и држање прописаног растојања. Ваши пратиоци не улазе у зграду (осим за тешко покретне пацијенте).

 

ТЕСТ НА КОВИД-19

  • За амбулантне прегледе и дијагностичке процедуре тест није потребан.
  • За пријем на болничко лечење треба донети негативан налаз теста на SARS-Cov-2 не старији од 7 дана. Тест се спроводи у надлежном Дому здравља, и то серолошки тест (узимање крви) који није старији од 7 дана. За пријем је потребан негативан IgM налаз. У случају да је IgM налаз позитиван, потребно је да пацијент уради у свом Дому здравља PCR тест - брис носа и грла. По добијању негативног PCR теста пацијент се јавља телефоном ради договора око термина пријема у Институт.
  • Пацијентима у хитној служби код којих постоји индикација за пријем у болницу, биће урађен серолошки тест на Институту Бањица. Уколико је серолошки тест IgM негативан, пацијент ће бити примљен на Институт. Уколико је серолошки тест IgM позитиван, пацијенту ће бити узет брис за PCR тест. До добијања резултата пацијент ће бити у изолацији.

Институт за ортопедију Бањица